Ervaar met een van de meest ervaren minnaars van Nederland, erotiek zoals je nog nooit erotiek beleefd hebt

VAGINALE ATROFIE

De voorgeschreven oestrogenen verlichten de klachten. Maar de pijn, en daarmee gepaarde verkrampingen van de bekkenbodemspieren, voel ik nog steeds.
Medische bijstand bij de (post)menopauze is relatief beperkt en ik struin internet af op zoek naar oplossingen en tips want ik zou het fijn vinden om weer een seksleven te hebben.
Via een informatiesite over seks en seksuele problemen vind ik een verwijzing naar de site van René. Het idee dat hij praktische hulp biedt spreekt mij aan en ik stuur hem een bericht waarin ik mijn probleem uitleg en vraag of hij mij ermee wil helpen. Hij antwoordt snel: hij bedankt mij voor mijn openhartige mail, en ja, hij kan mij helpen. Hij stelt voor dat wij een paar keer afspreken waarbij wij telkens een stapje verder gaan.
De afspraak verloopt in een prettige en ontspannen sfeer. Geen moment voel ik mij opgelaten dat ik met een vreemde man in een hotelkamer ben. Van te voren was ik enigszins bezorgd en zenuwachtig: zou het weer zo’n pijn doen en: zou ik dan weer verkrampen? Zou mijn lichaam überhaupt reageren op aanrakingen? Zou ik weer in staat zijn om te genieten en misschien zelfs weer een hoogtepunt kunnen bereiken?
Ik heb het allemaal over mij heen laten komen er op vertrouwend dat René’ zou weten hoe mij hierin te begeleiden. Ik heb gelijk gekregen; hij is een lieve, attente man die geen enkele druk uitoefent en zich zorgzaam en begripvol opstelt. Hij gaat letterlijk en figuurlijk heel voorzichtig te werk en forceert niets. Ik heb geen pijn gehad, ik heb geen koudwatervrees meer en ik heb al helemaal geen vaginistische reactie gehad.
Ik ben hem heel dankbaar voor zijn hulp en ik heb een paar heerlijke middagen gehad. Ik zie nu al uit naar onze volgende afspraak en ik ben blij dat ik deze stap heb gezet.
“Laura”